Снимка znamena-flagove.com Сериозна инвестиция предвижда Северна Македония, за да подобри състоянието на

...
Снимка znamena-flagove.com Сериозна инвестиция предвижда Северна Македония, за да подобри състоянието на
Коментари Харесай

Северна Македония инвестира 50 милиона евро в пътища към България

Снимка znamena-flagove.com 

Сериозна инвестиция планува Северна Македония, с цел да усъвършенства положението на пътищата, които отиват към България.

Република Северна Македония влага 50 милиона евро в пътна инфраструктура за свързване с България, съобщи през днешния ден министърът на превоза на югозападната ни съседка Благой Бочварски при инспекцията на дейностите по реновирането на пътя Търстия – Бигла, предава скопското електронно издание „ Република “.

Бочварски акцентира, че вложенията в нови пътища в източния район са вложения в добросъседство и че ще дадат опция за по-добра връзка и съдействие на общини, бизнес и жители от двете страни на границата, написа

Министерството на превоза и известията, съобщи Бочварски, както в никакъв случай до момента влага в построяването на нови пътища в източния район. Първата част от експресния път Щип-Кочани към този момент е построена, втората част от този път се построява, което е доста значимо за свързването на Щип и Кочани, само че и за свързването на този район с граничния пункт с България.

Пътят от Македонска Каменица до Делчево към този момент е рехабилитиран и се работи по този различен път за достъп до Делчево от Виница.

„ В този район и в новите пътища, които непосредствено свързват Република Северна Македония с България, ние влагаме 50 милиона евро в пътна инфраструктура, с цел да свържем общини и бизнес бранша от двете страни на границата, тъй че влагаме в добросъседство и пътна инфраструктура.
Трябва да загатна преноса през Делчево и пътя от Делчево до Звегор, което дава изцяло нова картина на пътната инфраструктура в източния район, която ни свързва с Република България “, сподели Бочварски.


Той добави, че е рехабилитиран пътя от Берово до Клепало, където един от въпросите и ползите на двете страни е да отворим нов граничен пункт, който ще бъде значим и за двете страни.

Бочварски е уверен, че неговото министерство може да даде своя принос за възстановяване на връзката и съдействието сред София и Скопие, както и за възстановяване на качеството на живот на жителите, свързаността, доближаването, само че и икономическо съдействие.

Той разгласи наново актуализиране на строителството на железопътната линия до България и нова процедура за избор на реализатор за секторите Куманово-Беляковце и Беляковце-Крива Паланка. След прекратяването на строителството на първата фаза и отдръпването на изпълнителя се прави разбор на това каква част е изпълнена, тъй че останалата част да бъде част от процедурата, която ще последва за втората фаза.

Ведомството чака новата процедура да бъде оповестена през първото тримесечие на 2021 година и най-сетне да забележим нов прогрес с нов и сериозен първокласен реализатор в тази област, сподели Бочварски.
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР